Dinler Üzerine

Bütün Yazılar Ve Kaynaklar

Sıkça Sorulan Sorular

Haç Neden Hristiyanların Sembolü Olmuştur?

Haç Neden Hristiyanların Sembolü Olmuştur?

İsa Mesih’in çarmıha gerilmesi, Hristiyan teolojisinde merkezi bir olaydır ve haç Hristiyanlığın merkezi bir sembolü haline gelmiştir. Çeşitli şekillerde anılır. Sanat, edebiyat ve mimari dahil olmak üzere çeşitli bağlamlarda kullanılmaktadır.

Tanrı Tek Değil Mi?

Tanrı Tek Değil Mi?

Hristiyanlık tek tanrılı bir dindir. Hristiyanlar Tanrının tek olduğuna iman ederler. Tanrı’yı İsa Mesih’e olan imanımız aracılığıyla tanırız (Yuhanna 14:6) ve Kutsal Ruh her gün Tanrı için yaşamamıza yardım etmek üzere içimizde çalışır.

Bütün Dinler Aynı Şeyi Mi Anlatıyor?

Bütün Dinler Aynı Şeyi Mi Anlatıyor?

Tek tanrılı ve çok tanrılı bütün dinlerin özünde ortak olan temel öğretiler vardır. Tanrıya/Tanrılara inanmak, iyilikler yapmak, kötülüklerden uzak durmak, iyi, düzgün ve erdemli bir birey olmak gibi ortak mesajlar bulunur. Bu durum bütün dinler doğru olduğu anlamına gelir mi peki?

Makaleler

Kutsal Hafta Çizilge

Kutsal Hafta Çizilge

(Daha yüksek kaliteli resim için buraya tıklayınz...Kutsal-hafta-cizilge-ipk 2024) Son Haftası Bu çizelge İsa'nın yeryüzündeki yaşamının son haftası olan Kutsal Hafta'yı (ya da Istırap Haftası) göstermektedir: Palmiye Pazarından Paskalya Pazarına kadar. Yatay eksen...

Bizimle Bağlantı Kurmak İçin

Bize Bir Mesaj yollayın